Brasiliansk vaxning

Brasiliansk vaxning kan vara mindre slitsamt mot huden än exempelvis rakning och dessutom är håret borta i veckor. Men komplikationer så som hårsäcksinflammationer eller inåtväxande hårstrån kan uppstå.


Brasiliansk vaxningDet finns olika sorters intimvaxningar; brasiliansk vaxning, hollywood vaxning och mohikan vaxning är några av dessa.

I Sverige kallas dock all intimvaxning för brasiliansk vaxning. Oftast innefattar det att man vaxar bort allt könshår, även det mellan skinkorna. Men om du har specifika önskemål så går oftast detta att ordna.

Gör helst din intimvaxning på en salong. Brasiliansk vaxning utförs både på kvinnor och män.

Det gör ont – men går snabbt över

Det gör ont att vaxa sig, men smärtan är snabbt över. Ju mer du vaxar dig desto mindre känns det sägs lindra ju oftare du vaxar ett område.

Sen har vi alla människor olika smärttrösklar. Ta ett receptfritt smärtstillande läkemedel en timme innan vaxningen för att stilla smärtan.

Undvik röda prickar efter vaxning

Risken för röda prickar i form av inåtväxta hårstrån och hårsäcksinflammationer är stor vid vaxning men även av rakning.

Det är viktigt att du eller din hudterapeut är noga med hygienen och inte tar med skitiga fingrar på det behandlade området.

Hårsäckinflammationer

Hårsäckinflammationer uppstår när det blir en rubbning i balansen på huden. Då kan vissa bakterier och svamp trivas bättre och ge inflammation i hårsäckarna.

Det ser ut som små finnar och kan klia. Du kan behandla dessa med klorhexidinlösning som motverkar bakterier eller med en kräm som innehåller propylenglykol. Detta finns att köpa på apoteket.

Inåtväxande hårstrån

Inåtväxande hårstrån uppstår när ett hår inte växer upp genom huden, utan krullar ihop sig innanför huden. Hårsäcken kan då svullna upp och likna en böldfinne.

Ju mer hårstrået växer, desto mer växer bölden. Du kan försöka förhindra detta genom att inte ha för tajta kläder och mjuka upp huden. Du kan också peela huden så att hårstrået lättare hittar ut.

Priset varierar

Pris skiljer sig beroende på stad och salong men ett ungefärligt pris för en brasiliansk vaxning är ungefär 400-500 kronor.