Olika sorters vax

Det finns många olika sorters vax. Vilket vax du väljer beror på vilket område du ska behandla, hur känslig din hud och om du gör behandlingen själv eller på salong.


vaxning

Färdiga vaxremsor

Färdiga vaxremsor används nästan aldrig på salong utan är till för hemmabruk. Det finns olika sorts remsor beroende på var på kroppen du ska vaxa.

Färdiga vaxremsor kan vara bra att använda sig av mellan vaxningarna på salong om en del hårstrån kommer ut tidigare än andra.

Kallvax

Kallvax är ett vanligt oljebaserat vax som oftast används på salong. Vaxet värms först upp för att sedan appliceras på området. Sedan dras det bort med en remsa.

Kallvax har många olika ingredienser beroende på vilket som passar bäst för sin hudtyp. Exempelvis finns det kallvax som passar för normal, känslig eller mycket känslig hud och också vax som motverkar hårinfektioner och vax för grova hårstrån.

Varmvax

Varmvax kan också kallas för bivax. Det är hårdare än kallvax då det innehåller mer mängd bivax än kallvax.

Varmvaxet är skonsammare mot huden och passar därför för känsliga delar så som armhåla och intimvaxning.

Vaxet smälts, appliceras på huden, stelnar och dras sedan bort i form av en vaxkaka.

Sockerbaserat vax

Sockerbaserat vax är ett mjukt vax som appliceras på huden för att sedan dras bort med en remsa.

Vaxet är milt och resterna kan lätt tas bort med vatten, du behöver alltså inte kämpa med att få bort resterna av vaxet.

Däremot fäster vaxet inte så bra så det finns risk att många hårstrån kommer undan.

Honungsemulsion

Honungsemulsion är ett mjukt vax som appliceras på huden för att sedan dras bort när den har torkar.

Honungsemulsion är en naturprodukt som sägs vara skonsam för huden. I och med honungens speciella antibakteriella egenskaper så ska honungsemulsion, enligt utövarna, minska smärta och hudirritation.

Vaxet är vattenlöslig, så du behöver inte kämpa med att få bort resterna av vaxet.

Hårborttagning med honungsemulsion kräver en speciell teknik och därför är det bara några få salonger som utför denna typ av vaxning.